Shumann resonantie

De Schumann-resonantie is een natuurlijk fenomeen dat wordt veroorzaakt door elektrische ontladingen in de ionosfeer. Deze resonanties zijn vernoemd naar de Duitse natuurkundige Winfried Otto Schumann, die ze in 1952 voor het eerst voorspelde.

De Schumann-resonanties worden gemeten in hertz (Hz) en hebben een gemiddelde frequentie van ongeveer 7,83 Hz. Dit komt overeen met de gemiddelde frequentie van de alfa-hersengolven van het menselijk brein. Alfa-golven worden geassocieerd met ontspanning, meditatie en creativiteit, en worden vaak geassocieerd met een verhoogd gevoel van welzijn.

Sommige mensen geloven dat blootstelling aan de Schumann-resonanties kan helpen om het menselijk lichaam in evenwicht te brengen en te harmoniseren. Dit komt doordat de frequentie van de Schumann-resonanties overeenkomt met die van het menselijk lichaam, en daarom een soort “natuurlijke resonantie” veroorzaakt.

Het idee is dat het blootstellen van het lichaam aan de Schumann-resonanties kan helpen bij het herstellen van het evenwicht en de harmonie in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot een vermindering van stress, verbeterde slaap, meer ontspanning en een algeheel gevoel van welzijn.

Hoewel er enig wetenschappelijk onderzoek is dat suggereert dat blootstelling aan de Schumann-resonanties enige voordelen kan hebben, is er op dit moment niet voldoende bewijs om definitief te zeggen of het al dan niet een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Er is meer onderzoek nodig om de precieze effecten van de Schumann-resonanties op het menselijk lichaam te bepalen.

Toch blijft de Schumann-resonantie een fascinerend fenomeen dat ons kan helpen ons bewuster te worden van onze relatie tot de natuurlijke wereld. Of het nu spirituele voordelen biedt of niet, het is de moeite waard om stil te staan bij de wonderen van de natuur en ons te verbinden met de ritmes en frequenties die ons omringen. Zie ook Blog-nieuws shumann resonantie