Wat is magnetiseren?
Magnetiseren helpt bij het oplossen van problemen door het opsporen van blokkades en storingen in het lichaam. Een magnetiseur maakt daarbij gebruik van genezende energie. Deze wordt via zijn handen overgebracht op het probleemgebied op het lichaam van de cliënt. Bij magnetiseren wordt de ‘zieke’ plek behandeld, en het brengt lichaam en geest in harmonie. Ook voor kinderen en dieren is het een prettige behandelmethode. Doordat zij erg gevoelig zijn voor energie slaat een behandeling vaak snel aan.
 

Magnetiseren

Magnetiseren kan helpen om blokkades op te ruimen wanneer de balans tussen lichaam en geest verstoord is. Het kan leiden tot een nieuw evenwicht en meer energie. Na een behandeling kunt u vaak al een verbetering merken, maar voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen vaak nodig.

Belangrijk om te onthouden is dat u bij gezondheidsklachten altijd onder controle van uw arts moet blijven. Magnetiseren kan een fantastische aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg, maar het is nooit een vervanging. Wij geloven dat de combinatie van reguliere en alternatieve geneeskunde de beste resultaten kan opleveren. 

Magnetiseren bij baby’s en kleine kinderen

Magnetiseren kan bij baby’s en kleine kinderen vaak verbluffende resultaten opleveren. Door problemen tijdens de zwangerschap of een zware bevalling kan een kindje makkelijk uit balans raken. Deze kinderen kunnen veel huilen, overstrekken of bijvoorbeeld last hebben van darmkrampjes.

Peuters en kleuters kunnen extreem opstandig en driftig zijn en hebben vaak last van nachtmerries, bedplassen en onverklaarbare angsten. Het verwerken van emoties of trauma’s is voor hen soms lastig, wat erg stressvol kan zijn voor zowel ouders als kinderen. Er is niet altijd een aanwijsbare reden waardoor een kind uit balans is geraakt, maar magnetiseren kan helpen om de natuurlijke balans weer te herstellen, ongeacht de oorzaak van de problemen. Ook kan magnetiseren effectief zijn bij kinderen die een vorm van autisme hebben, extreem gevoelig zijn of dingen ‘zien’.

Bij de behandeling van baby’s en kleine kinderen kan magnetiseren uitstekend gecombineerd worden met iedere andere therapeutische methode, zowel regulier als alternatief. Onthoud dat magnetiseren nooit een vervanging is voor medische zorg. Raadpleeg daarom altijd een arts als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw kind.

Magnetiseren van kinderen
Magnetiseren bij pubers en jongvolwassenen
 
Ook pubers en jongvolwassenen kunnen veel baat hebben bij magnetiseren.
 
Deze periode in hun leven staat helemaal in het teken van veranderingen. Zowel fysiek als emotioneel. Er gebeurt in korte tijd van alles in hun hoofd en lijf, het lijkt alsof de hele wereld op zijn kop staat. Logisch dat ze daar niet altijd goed mee om kunnen gaan. Ze blijven vaak doorlopen met geestelijke en lichamelijke ongemakken zoals depressie, onrust, vermoeidheid, hoofdpijn en huidklachten.
Magnetiseren van dieren
Honden, katten en eigenlijk alle dieren voelen instinctmatig aan dat magnetiseren goed voor ze is. Dieren laten het gewoon gebeuren, ze hebben geen verwachtingen en zijn niet sceptisch. Ze nemen het magnetiseren voor de volle honderd procent op, en daardoor is er snel verbetering te zien. Tijdens het magnetiseren vallen dieren vaak in slaap of ze liggen heerlijk ontspannen te genieten.
Problemen die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld: pijnklachten, gewrichtsstijfheid, stofwisselingsklachten, huidklachten, allergieën, gedragsproblemen.
Een huisdier dat moeilijk te benaderen of agressief is, kan ook via een fotobehandeling geholpen worden
.
Vertrouwelijk

Natuurlijk blijft alles wat besproken wordt tijdens een magnetiseerbehandeling privé. Ik ben gebonden aan een geheimhoudingsplicht en hecht grote waarde aan de privacy van mijn cliënten. Vertrouwen is de basis voor een goede relatie tussen uw magnetiseur en u en uw kind.

Voorbeelden van klachten waarvoor u uw kind kunt laten magnetiseren:

Buikklachten: obstipatie, darmkrampjes

Psychische klachten: stress, depressiviteit, onrust, angst, agressie, nervositeit, slecht slapen. Maar ook hoofdpijn, vermoeidheid, bedplassen enzovoort.

Huidklachten: eczeem, allergie, jeuk.

Kinderen met een vorm van autisme: PDD-NOS, ADHD, ADD, Asperger.

Nieuwetijdskinderen: extreem gevoelige kinderen, kinderen die dingen ‚zien’.

Problemen die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

pijnbestrijding

gewrichtsstijfheid

stofwisselingsklachten

huidklachten

allergieën

gedragsproblemen

Wilt u meer weten over het magnetiseren van dieren?

Neem dan contact op met Johan Voois.

 

Verschil tussen Reiki en Magnetiseren

Magnetiseren en Reiki zijn beiden natuurlijke geneeswijzen, vergelijkbaar met homeopathie. Beide methoden spreken het natuurlijke zelfgenezende vermogen van het lichaam aan om genezing te bevorderen. Natuurgeneeskunde ondersteunt het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Reiki verwijst naar de allesomvattende en allesdoordringende levenskracht in het Japans. Een Reikimaster is een leraar in Reiki en kan bewust afstemmen op deze levensenergie om te dienen als doorgeefluik. Reiki maakt gebruik van symbolen.

Magnetiseren is al zo oud als de mensheid en omvat het doorgeven of geleiden van levensenergie door middel van handoplegging naar delen van het lichaam die een tekort hebben en/of niet goed doorstromen. Een magnetiseur maakt ook geen gebruik van symbolen.

Er is geen betere of slechtere methode. Het belangrijkste is dat u zich op uw gemak voelt bij de methode en therapeut die u kiest. Ongeacht welke therapeut of behandelmethode u kiest, vertrouwen in de behandeling is de sleutel tot succes.