Meer dan 38 jaar praktijkervaring als magnetiseur.

Direct afspraak maken

 • Kampt u met lichamelijke
  en/of psychische klachten?
 • Loopt u constant tegen barrières aan
  in uw privé of zakelijke leven?
 • Heeft u al tijden ‘vage’ klachten
  waar u nu toch écht vanaf wilt?
 • Laat u dan behandelen
  d.m.v. Magnetiseren.
 • Magnetiseren helpt!

Stukje geschiedenis over magnetiseren

Paracelsus wordt de meest vooraanstaande arts uit de 16de eeuw genoemd. Hij werd geboren in 1493 en stierf in 1541. In zijn korte leven wist hij veel kennis over geneeskunde, chemie en geologie te verzamelen. Hij reisde door heel Europa. Ondanks zijn vele studies kreeg hij weinig waardering voor zijn vooruitstrevende theorieën. Zelf zei hij dat hij zijn kennis over de geneeskunde had verworven bij alchemisten, magiërs, kloosterlingen, artsen en heelmeesters. Na zijn dood kreeg hij pas de verdiende erkenning.  Veel van zijn uitspraken en theorieën werden door de wetenschap van tafel geveegd. Hij was een van de eersten die het lichaam als een verschijnsel zag. Levenskracht was de basis van leven. Wilskracht zorgde voor de opbouw en het in stand houden van het lichaam. De levenskracht kwam uit een onstoffelijk gebied.

Volgens Paraselsus was de medische wetenschap te verdelen in twee richtingen; Een elementair deel en een intermediair deel. Elementair wat op het stoffelijk lichaam betrekking had en intermediair dat op het astrale lichaam betrekking had.

Bij astrale ziekte beval Paraselsus handoplegging aan. Toen het rationalisme in de 17de eeuw baan brak werd zijn theorie totaal nietig verklaard. Toch kende Paraselsus vele volgelingen. Wiliam Maxwell was er daar een van. In 1679 bracht deze in Frankfurt een script uit over de medicina magnetica.

 

Dit script bevatte twaalf stellingen.

Drie ervan waren;

De ziel is niet gebonden aan de grenzen van het lichaam.

Deze handelt ook daarbuiten.

 

Elk lichaam zend stralen uit bestaande uit materiële elementen  en andere die dienen tot het overbrengen van de actie van de ziel. Mesmer nam later deze theorie over. Nadat hij gestudeerd had aan de Jezuïeten-universiteiten van Dillingen en Ingolstadt ging hij in 1759 geneeskunde studeren aan de universiteit van Wenen. In 1766 publiceerde hij een proefschrift met de titel De planetarum influxu in corpus humanum. Het beschreef de invloed van de maan en de planeten op het menselijk lichaam en de ontwikkeling van ziekten (medicinale astrologie) Hij promoveerde in Wenen in de geneeskunde en maakte samen met pastoor Hell een studie van de stralingen die van het menselijk lichaam worden uitgezonden.

 

Ook Mesmer was zijn tijd ver vooruit.

 

In 1774 gebruikte Mesmer een magneet om een “kunstmatige getij” in een patiënt op te wekken. Hij liet hen een ijzerhoudende vloeistof doorslikken en bracht dan magneten aan op verschillende delen van het lichaam. Zij meldde stromen van een mysterieuze vloeistof in haar lichaam te voelen en was gedurende verschillende uren van haar symptomen verlost. Mesmer geloofde niet dat de magneten op zich voor het heilzame effect hadden gezorgd. Hij meende dat hij zelf het dierlijk magnetisme, dat hij in zijn eigen lichaam had opgeslagen, had overgedragen. Al snel stopte hij het gebruik van magneten als deel van zijn behandeling. Onder Mesmers volgelingen behoorde onder andere Amand Marc Jacques Chastenet, Marquis de Puységur (1751-1825), die het kunstmatig slaapwandelen onder invloed van hypnose ontdekte. Hij magnetiseerde op zijn landgoed vele zieken. Rond 1850 was magnetiseren een hot item in Europa en Amerika. De theorieën over magnetiseren werden door artsen de hemel in geprezen.

 

 

Paracelsus

Markies de Puysegur ontdekte somnambulisme. Zijn navolgers oefenden zich in het bereiken van dezelfde toestand. Het magnetiseren werd vervangen door woorden, bewegingen en geluiden. Aanvankelijk waren het louter magnetiseurs die hypnotiseerden.

 

Baron Du Potet die in 1796 werd geboren startte zijn studie als magnetiseur op 20-jarige leeftijd. Hij werd aangemoedigd door Deleuze en Puysegur. Du Potet had een afkeer van commercie. Hij gaf gratis lezingen en cursussen aan magnetiseurs. Hij was een onderzoeker in hart en nieren.

 

Als magnetiseur raakte hij de mensen niet aan en sprak geen woord. Zijn kennis haalde hij uit oude geschriften en geschiedenis boeken. Deze zelfstudie maakte hem tot een magiër. Voor hem was het de gedachte kracht waarmee de magnetische straling beïnvloed werd.

 

Hij gaf openlijk toe dat het onmogelijk was om op vaste uren te magnetiseren. Voor hem speelde vermoeidheid wel degelijk een rol bij het wel of niet goed kunnen functioneren als magnetiseur. Door de vele mensen die hij heeft geholpen en bestudeerd kwam hij tot de volgende conclusie: het was alleen mogelijk iemand met magnetisme te genezen als deze persoon zelf genoeg levenskracht heeft. Met andere woorden; Als de zin om te leven niet of nauwelijks meer aanwezig is kun je deze persoon magnetiseren totdat je een ons weegt. De wil of het verlangen om beter te worden moet aanwezig zijn.

 

Een van zijn opvolgers was M.F.H. Durville, die tot een van de meest vooraanstaande magnetiseurs van de 20ste eeuw behoorde. Eind 1893 opende hij de school voor heilmagnetisme. In 1895 werd deze als vrije universiteit erkend.

 

Al deze bovengenoemde magnetiseurs waren overtuigd van hun gaven en manier van behandelen. Ze deden het allemaal op hun eigen manier. Toch hadden ze een ding gemeen. Ze waren overtuigd van hun eigen kunnen! En met deze overtuiging hielpen ze op hun manier honderden mensen.

 

 

logo magnetiseur Johan Voois, meer dan 38 jaar praktijkervaring als magnetiseur. Univitaal

T

g+

F

Magnetiseren

 

 • Meer energie door magnetiseren!
 • Vertrouwelijk
 • Magnetiseren op afstand
 • Magnetiseren van dieren
 • Magnetiseren, hoe gaat dat?
 • Problemen die behandeld kunnen worden zijn?
 • Verschil tussen Reiki en Magnetiseren
 • Magnetiseren bij baby’s en kleine kinderen
 • Magnetiseren bij pubers en jong volwassenen
 • Voorbeelden van klachten waarvoor u uw kind kunt laten magnetiseren

Linkpartners

Linkpartners

 

natuurgeneeskundige.goedbegin.com

Startpagina voor alternatieve geneeswijze.

 

Magnetiseur-info.nl

Startpagina magnetiseurs

 

Alternatievegeneeswijzen.startbewijs.nl

Startpagina alternatieve geneeskunde.

 

rubrieken.com

Startpagina alternatieve geneeskunde.

 

natuurgeneeswijzen.hids.nl

Startpagina alternatieve geneeskunde.

 

suikerraffinaderij

Alles over suikers.

 

Allesovermagnetiseren.nl

Alles over magnetiseren.

 

gezond-zijn.nl

Voeding, kruiden en homeopathie.

 

magnetiseur.startbewijs.nl

Startpagina magnetiseurs.

 

afvallen.today

Alles over afvallen

 

 

GezondeTips.nl

Leef gezond

 

Alternatievegeneeswijzen-info.nl

Geneeskundigen in Maassluis, Midden-Delfland, Westland

 

 

 

 

 

Adverteren:

 

tupalo.nl/den-haag/univitaal

Zakelijke advertentie

 

b9.nl

Wegwijzer op internet.

 

qlik.nl

Bedrijvengids

 

teloos.nl

Bedrijvengids