De kracht van het NU

Het boek “De kracht van het NU” van Eckhart Tolle is een spiritueel boek dat zich richt op het belang van het leven in het huidige moment. Het boek benadrukt het belang van het loslaten van het verleden en de toekomst om te kunnen leven in het heden en zo een vredevol en gelukkig leven te kunnen leiden.

Eckhart Tolle benadrukt dat de meeste mensen zich gevangen voelen in hun gedachten en emoties, waardoor ze niet in staat zijn om te genieten van het huidige moment. Door te leven in het NU, in het huidige moment, kunnen we ons bevrijden van deze mentale gevangenschap en ons openstellen voor de schoonheid en vreugde die ons omringt.

Het boek gaat ook in op het belang van bewustzijn en mindfulness. Door ons bewust te zijn van ons eigen denken en handelen, kunnen we ons losmaken van onze ego’s en ons openstellen voor onze innerlijke kracht en wijsheid.

Eckhart Tolle benadrukt ook dat het NU geen tijd of plaats heeft, maar een staat van zijn is. Door ons bewust te zijn van deze staat van zijn en ons te concentreren op het huidige moment, kunnen we ons openstellen voor het onbekende en nieuwe mogelijkheden creëren in ons leven.

In het kort benadrukt “De kracht van het NU” dus het belang van het leven in het huidige moment, bewustzijn en mindfulness om ons te bevrijden van mentale gevangenschap en ons te openen voor onze innerlijke kracht en wijsheid.